Warga Felda Papan Timur Diseru Mencontohi Rumahtangga Rasullullah S.A.W

timur1.jpgtimur3.jpgtimur2.jpg

Felda Papan Timur, 20 Julai – Warga Felda digesa mengembalikan kegemilangan ummah menerusi kecemerlangan institusi keluarga. Kemantapan institusi keluarga akan menentukan masa depan dan hala tuju agama, bangsa dan negara. Masyarakat perlu kembali kepada nilai-nilai agama dengan menjadikan rumahtangga Rasullullah sebagai contoh dan ikutan. Demikian intipati ceramah oleh Ustaz Sakijan Muri, Pengetua SMK Bandar Penawar di Dewan JKKR Felda Papan Timur.

Program yang dianjurkan oleh Pejabat Khidmat Rakyat Parlimen Pengerang mendapat sambutan hampir 100 orang peneroka dan pasangan masing-masing. Ia turut dihadiri oleh Salbani Ahmad, Ketua Kampung merangkap Ketua UMNO Cawangan dan Ngatisah Armin, Ketua Wanita UMNO Cawangan.

Abdul Wahab Abdul Manan, Pembantu Khas kepada YB Dato’ Seri Azalina Dato’ Othman Said telah menyampaikan salam takzim YB Dato’ Seri sambil mengagihkan cenderahati kepada setiap yang hadir.

Rata-rata penduduk yang hadir berterima kasih kepada YB Dato’ Seri kerana membawa program ilmu ke tempat mereka sambil mengharapkan program ini dapat diteruskan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: