Program J-Robik dan Kem Kesihatan di Kg. Telok Empang

teluk3.jpgteluk2.jpgteluk1.jpg

Kg. Telok Empang, 21 Julai – YB Dato’ Seri Azalina Dato’ Othman Said, selaku Ahli Parlimen Pengerang mempunyai misi dan visi yang jelas dalam usaha melahirkan masyarakat yang sihat, cergas dan bersatu.
Usaha ini dapat dilihat menerusi program J-Robik dan Kem Kesihatan yang dibawa ke Kg. Telok Empang dengan kerjasama Pejabat Kesihatan Daerah Kota Tinggi.

Seramai 70 orang penduduk pelbagai peringkat umur telah memanfaatkan program ini yang berlangsung dari jam 7.30 pagi hingga 1.00 petang.

Program ini turut dihadiri oleh Ishak Moksan, Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Cawangan dan Siti Sarah Mohd Ali ,Ketua Pergerakan Wanita UMNO Cawangan. Pembantu Khas YB Dato’ Seri, Abdul Wahab Abdul Manan telah menyampaikan salam takzim YB Dato’ Seri di samping mengagihkan cenderahati kepada para penduduk.

Para penduduk begitu seronok melakukan gerakan poco-poco dan J-robik yang telah sekian lama tidak dilakukan. Kemudian, mereka berpusu-pusu menjalankan pemeriksaan kesihatan kendalian Klinik Kesihatan Pengerang yang diketuai oleh Zolkefli Abdullah. Pemeriksaan yang dijalankan ialah ujian tekanan darah, ujian kandungan gula dalam darah dan pep smear.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: